Μπάιντεν: «Καλή συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κίνας

Μπάιντεν: «Καλή συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κίνας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια «καλή συνάντηση» με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι σύμβουλοί του θα συνεχίσουν τις συζητήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, μία ημέρα μετά τη διαδικτυακή σύνοδο των δύο ηγετών.

Ερωτηθείς αν οι δύο ηγέτες κατέγραψαν κάποια πρόοδο αναφορικά με την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους συνάντησης, ο Μπάιντεν απάντησε: «Καταστήσαμε πολύ σαφές ότι υποστηρίζουμε τον Νόμο για τις Σχέσεις με την Ταϊβάν (Taiwan Act)».

Επρόκειτο για την τρίτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο ηγετών από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την εξουσία και διήρκεσε αρκετές ώρες, καλύπτοντας σειρά επίμαχων προβλημάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, του ελέγχου των πυρηνικών και των ελλείψεων στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, στα οποία ενδεχομένως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή