AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά 83% το κοκτέιλ αντισωμάτων

AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά 83% το κοκτέιλ αντισωμάτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca κατά της Covid-19 παρουσίασε αποτελεσματικότητα 83% στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης συμπτωματικής ασθένειας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διήρκησε έξι μήνες.

Όπως τόνισε η εταιρεία, με βάση τα δεδομένα, ενισχύεται το προβάδισμα της AstraZeneca στην ανάπτυξη προληπτικών θεραπειών για τον κορωνοϊό.

Η αγγλο-σουηδική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μια ξεχωριστή μελέτη σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια COVID-19, έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση της θεραπείας με AZD7442 (γνωστό και ως EVUSHELD), μείωσε τον κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά 88% όταν χορηγήθηκε εντός τριών ημερών από τα πρώτα συμπτώματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o τελευταίος γύρος θετικών αποτελεσμάτων δυνητικά τοποθετεί την AstraZeneca ως «σπάνιο» προμηθευτή τόσο εμβολίων όσο και θεραπειών για την COVID-19, με την εταιρεία να τονίζει ότι το «πραγματικό πλεονέκτημα» της θεραπείας είναι η προληπτική χρήση, παρά η θεραπεία.

Ειδήσεις σήμερα

Γκέιτς: Οι θάνατοι από Covid μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της γρίπης στα μέσα του 2022

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή