Ιταλία: Απέκτησαν ξανά ζωή οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα (εικόνες)

Ιταλία: Απέκτησαν ξανά ζωή οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα (εικόνες)

Την ώρα που η γειτονική Αυστρία μπήκε σε λόκνταουν, στη βόρεια Ιταλία οι κάτοικοι πάνε για σκι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξανάνοιξαν στη βόρεια Ιταλία τα χιονοδρομικά κέντρα, ύστερα από μακρά περίοδο εκτός λειτουργίας λόγω της πανδημίας, παρότι το νεότερο κύμα του κορωνοϊού απειλεί να φέρει νέα περιοριστικά μέτρα.

Οι Ιταλοί άρπαξαν την ευκαιρία να ανέβουν στα βουνά, να φορέσουν τα χιονοπέδιλά τους και να απολαύσουν δραστηριότητες που έχουν στερηθεί εδώ και καιρό στην πατρίδα τους, την ώρα που στην γειτονική Αυστρία όλα έχουν… παγώσει εξαιτίας του νέου λόκνταουν για τουλάχιστον 10 μέρες.

Ιταλία: Απέκτησαν ξανά ζωή οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα (εικόνες)-1

Ο Φάμπιο Σάκο, πρόεδρος του συνδέσμου χειμερινών θερέτρων στην περιφέρεια Τρεντίνο-Άλτο Αντίτζε, παραδέχεται ότι περίμενε με λαχτάρα το άνοιγμα ξανά των χιονοδρομικών κέντρων από τον Μάρτιο του 2020, όταν η Ιταλία επέβαλε το πρώτο λόκνταουν.

«Πρόκειται πραγματικά για μια συναρπαστική στιγμή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Ιταλία: Απέκτησαν ξανά ζωή οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα (εικόνες)-2

Η Ιταλία βιώνει και αυτή τις τελευταίες εβδομάδες αύξηση κρουσμάτων, ειδικά σε ορισμένες περιοχές του Βορρά όπου βρίσκονται και οι καλές πλαγιές των βουνών για σκι. Οι νοσηλείες σε εθνική βάση παραμένοπυν υπό έλεγχο, αλλά οι επιχειρηματίες του κλάδου αναγνωρίζουν τους κινδύνους που μια ακόμη αύξηση στα κρούσματα συνιστά.

«Υπάρχει αβεβαιότητα και φόβος εξαιτίας της επιδείνωσης της τάσης της πανδημίας, αλλά τα θέρετρα του συνδέσμου μας είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», είπε ο κ. Σάκο.

Ιταλία: Απέκτησαν ξανά ζωή οι πίστες στα χιονοδρομικά κέντρα (εικόνες)-3

Για την προσέγγιση στα τελεφερίκ των χιονοδρομικών κέντρων απαιτείται υγειονομικό πιστοποιητικό κορωνοϊού (που χορηγείται σε εμβολιασμένους, προσφάτως νοσήσαντες και ελεγμένους με τεστ), ενώ απαραίτητες παραμένουν οι μάσκες και η τήρηση αποστάσεων.

«Επιτέλους, μετά έναν χρόνο κλεισίματος είμαστε χαρούμενοι. Υπάρχει λαχτάρα για σκι. Το χιόνι αλλά και η ημέρα είναι υπέροχα», είπε στο πρακτορείο ο σκιέρ Φιλίπο Λαουρέτι. «Περιμένω πολλά θετικά πράγματα από αυτήν τη σεζόν», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Αυστρία: Καθολικό lockdown και για εμβολιασμένους, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Σε συναγερμό ολόκληρη η Ευρώπη από τη δριμεία επέλαση της πανδημίας

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή