Πενγκ Σουάι: Τα νέα βίντεο δεν κάμπτουν την ανησυχία για την τύχη της αθλήτριας

Πενγκ Σουάι: Τα νέα βίντεο δεν κάμπτουν την ανησυχία για την τύχη της αθλήτριας

Nέα βίντεο με την αγνοούμενη τενίστρια Πενγκ Σουάι έδωσαν στη δημοσιότητα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ενώ η διεθνής πίεση προς το Πεκίνο εντείνεται ώστε να παράσχει αξιόπιστες αποδείξεις για το που βρίσκεται και αν η 35χρονη αθλήτρια είναι ασφαλής. 

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα βίντεο με την θεωρούμενη ως αγνοούμενη τενίστρια Πενγκ Σουάι έδωσαν στη δημοσιότητα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ενώ η διεθνής πίεση προς το Πεκίνο για να παράσχει αξιόπιστες αποδείξεις για το που βρίσκεται και αν η 35χρονη αθλήτρια είναι ασφαλής, εντείνεται. 

Το πρώτο από τα νέα βίντεο ανέλαβε να δημοσιοποιήσει ο αρχισυντάκτης της Global Times Xου Ξιντζίν: Εμφανίζει την τενίστρια να παρίσταται σε έναν αγώνα τένις μικρότερων ηλικιών.

Σημειωτέον ότι η ανάρτηση του Ξιντζίν έγινε στο Twitter, πλατφόρμα επισήμως απαγορευμένη στην Κίνα.

 

Ο ισχυρισμός του είναι ότι η λήψη του βίντεο έγινε σήμερα Κυριακή, γεγονός όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί και ήδη αμφισβητείται από την Διεθνή Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) που χαρακτήρισε τα στοιχεία ανεπαρκή για να πιστοποιήσουν ότι η Σουάι είναι ελεύθερη και ασφαλής. 

Υπήρξε επίσης ένα δεύτερο βιντεοσκοπημένο στιγμιότυυπο της Πενγκ Σουάι. Την εμφανίζει να υπογράφει, σε παιδιά, μπαλάκια του τένις ως μία «κίνηση έμπνευσης να παρακινήσει περισσότερα μικρά παιδιά στο άθλημα». 

Τέλος, ένα τρίτο βίντεο που είχε προηγηθεί εμφανίζει την Σουάι να τρώει σε ένα εστιατόριο του Πεκίνου, καθ’ υπόθεσιν, το βράδυ του Σαββάτου. 

 

Ο Ξιντζίν, γράφοντας στα αγγλικά στο Twitter, σημείωσε ότι το βίντεο στο εστιατόριο δείχνει την Πενγκ Σουάι να δειπνεί με τον προπονητή της και φίλους της.

Η συζήτηση που διεξάγεται έχει να κάνει με αγώνες τένις.

Δίπλα στην Πενγκ βρίσκονται άλλες δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ο οποίος κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «αύριο είναι 20 Νοεμβρίου». Μία γυναίκα τον διακόπτει, ωστόσο, βιαστικά και να του υπενθυμίζει «είναι 21η Νοεμβρίου». 

Πέρα από διεθνείς διπλωματικές και κυβερνητικές αρχές και οργανισμούς που έχουν εκ νέου εκφράσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την ανησυχία τους (Λευκός Οίκος, Φόρεϊν Όφις, Ηνωμένα Έθνη κ.α) το Σάββατο στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Ρότζερ Φέντερερ: «Είναι μία από τις πρωταθλήτριές μας στο Τένις, πρώην νούμερο ένα. Είναι ξεκάθαρα ανησυχητικό. Ελπίζω να είναι ασφαλής».

Η Σουάι, πρώην νούμερο 1 στον κόσμο στο διπλό γυναικών στο οποίο και ειδικευόταν, κατακτώντας τίτλους στο Γουίμπλεντον και το Ρολάν Γκαρός, κατήγγειλε τον άλλοτε κορυφαίο πολιτικό Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση, και μακροχρόνιο εξαναγκασμό σε σχέση μαζί του. Η καταγγελία έγινε στις 2 Νοεμβρίου σε κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης με μήνυμα, το οποίο μισή ώρα αργότερα είχε διαγραφεί.

– Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή