ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Pfizer: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο σε εφήβους 12-15 ετών

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της Covid, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από 7 ημέρες μέχρι και πάνω από 4 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Κορωνοϊός – Pfizer: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο σε εφήβους 12-15 ετών

Η Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά του ιού σε μια μελέτη τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της Covid-19, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα μακροπρόθεσμα δεδομένα στηρίζουν τα αιτήματα για πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου για την αναφερθείσα ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Pfizer και BioNTech θα ζητήσουν έγκριση για μια δόση 30 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και πάνω.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για έκτακτη χρήση σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τον Αύγουστο είχε πάρει πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Γερμανός υπουργός Υγείας: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί» έως το τέλος του χειμώνα

Ιταλία: Άρχισε η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου σε πολίτες 40 με 60 ετών

Κορωνοϊός – Γερμανία: Γιορτές χωρίς χριστουγεννιάτικες αγορές σε μεγάλο μέρος της χώρας

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr