ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: SPD, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες παρουσιάζουν τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τη συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σε συνέντευξη Τύπου στις 3 μ.μ. τοπική ώρα

Γερμανία: SPD, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες παρουσιάζουν τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τη συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σε συνέντευξη Τύπου στις 3 μ.μ. τοπική ώρα (14:00 GMT) την Τετάρτη, σύμφωνα με πρόσκληση που διανεμήθηκε από το SPD.

Εάν το SPD, οι Πράσινοι και το FDP οριστικοποιήσουν μια συμφωνία συνασπισμού, ο Όλαφ Σολτς του SPD θα αναλάβει καγκελάριος από τη συντηρητική Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα για πέμπτη θητεία στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου μετά από 16 χρόνια στην εξουσία.

Η τριμερής συμμαχία – που ονομάζεται «Φανάρι» από τα αντίστοιχα χρώματα των κομμάτων – έχει δεσμευτεί να εκσυγχρονίσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναβαθμίζοντας τις υποδομές της και επιταχύνοντας μέτρα για την προστασία του κλίματος.

Η συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό της πρώτης τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία από την δεκαετία του 1950 και θα αποκλείσει από την εξουσία τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονταν στην εξουσία κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Πηγή: Reuters