Το Πεντάγωνο ψάχνει εκ νέου για UFO

Το Πεντάγωνο ψάχνει εκ νέου για UFO

Νέα ομάδα έρευνας για αναφορές «άγνωστης ταυτότητας εναέριων αντικειμένων» συστήνει το Πεντάγωνο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ομάδα έρευνας για αναφορές «άγνωστης ταυτότητας εναέριων αντικειμένων» συστήνει το Πεντάγωνο. Στη νέα ομάδα θα συμμετέχουν και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών. Η ομάδα εργασίας θα ηγηθεί προσπάθειας «εντοπισμού, ταυτοποίησης και αναγνώρισης τέτοιων αντικειμένων» σε απαγορευμένες ζώνες πτήσης.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τη δημοσιοποίηση έκθεσης το καλοκαίρι, η οποία επισήμανε ότι 143 τέτοιες αναφορές παράξενων φαινομένων τα τελευταία 20 χρόνια από χειριστές στρατιωτικών αεροσκαφών παρέμειναν ανεξήγητες. Η έκθεση του Ιουνίου είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των υπηρεσιών πληροφοριών και αντικατασκοπείας, οι οποίες εκτιμούσαν ότι αυτές οι αναφορές έπρεπε να τύχουν νέας ενδελεχούς μελέτης. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης είχε δώσει επίσης τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες θέλουν εξωγήινους να επισκέπτονται τακτικά τη Γη.

Η υφυπουργός Αμυνας, Καθλίν Χικς, ανακοίνωσε ότι η νέα ομάδα εργασίας θα τελεί υπό τον έλεγχο του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, αρμοδίου για θέματα αντικατασκοπείας, τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου άμυνας και άλλων ανώτατων στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών.

Εκατόν σαράντα τρεις αναφορές από χειριστές στρατιωτικών αεροσκαφών περί παράξενων φαινομένων αναμένουν απαντήσεις.

Η ομάδα θα εστιάσει σε φαινόμενα που έχουν καταγραφεί σε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, δηλαδή όσες βρίσκονται κοντά σε απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν τη θεωρία που θέλει αυτά τα άγνωστα αντικείμενα να είναι ρωσικά ή κινεζικά πειραματικά αεροσκάφη. Παρότι οι περισσότερες καταγραφές τέτοιων αντικειμένων έχουν γίνει κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή σε πεδία στρατιωτικών ασκήσεων, η έκθεση προειδοποιεί ότι η πληθώρα τέτοιων παρατηρήσεων ίσως οφείλεται στη χρήση αισθητήρων τελευταίας τεχνολογίας με μεγάλη ευαισθησία σε φυσικά φωτοχημικά φαινόμενα.

Ειδικοί του Πενταγώνου, οι οποίοι συνέταξαν την καλοκαιρινή έκθεση, πάντως, απέφυγαν να ασχοληθούν με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων ή προηγμένων ρωσοκινεζικών συστημάτων κατασκοπείας. Ειδική υπηρεσία του Πενταγώνου, υπό τη διοίκηση του Λουίς Ελιζόντο, ασχολήθηκε εδώ και χρόνια με τέτοιες αναφορές. Η ομάδα του Ελιζόντο αναμένεται να συγχωνευθεί με τη νέα ομάδα εργασίας του υπουργείου.

Η επιτροπή ελέγχου που θα συσταθεί, θα επιλέξει υπηρεσιακό διευθυντή, τον οποίο αναμένεται να εγκρίνει η υφυπουργός Χικς. Ο νέος διευθυντής θα έχει την αρμοδιότητα να συγκεντρώνει τις καταγραφές άγνωστων εναέριων φαινομένων, ενώ θα μπορεί να ζητήσει διαβαθμισμένα έγγραφα από κάθε υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης, να αναλύσει αυτά τα στοιχεία και να προχωρήσει σε συστάσεις για πιο ενδελεχείς παρατηρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή