Λευκός Οίκος: «Καλοήθης» ο πολύποδας που αφαιρέθηκε από τον Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: «Καλοήθης» ο πολύποδας που αφαιρέθηκε από τον Μπάιντεν

Ο πολύποδας που αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «καλοήθης», ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολύποδας που αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «καλοήθης», αναπτύσσεται «αργά» και «θεωρείται πως είναι προκαρκινικός», χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη, έπειτα από τη βιοψία δείγματος.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από τον κ. Μπάιντεν το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, Δρος Κέβιν Ο’ Κόνορ, που συντάχθηκε προχθές Τρίτη.

Προστίθεται πως συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του κ. Μπάιντεν και ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η κ. Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε, έστω για λίγη ώρα, καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση, ο κ. Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο Δρ. Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, 79 ετών, είναι «υγιής» και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Τζο Μπάιντεν: Μεταβιβάζει προσωρινά την εξουσία στην Κάμαλα Χάρις λόγω επέμβασης

«Υγιής και ακμαίος» ο Μπάιντεν δηλώνει ο γιατρός του Λευκού Οίκου

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή