ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Κόκκινος συναγερμός ήχησε στο Ισραήλ

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται το Ισραήλ, μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους «Ομικρον» και ακόμα τριών υπόπτων λοιμώξεων

metallaxi-omikron-kokkinos-synagermos-ichise-sto-israil-561605947

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται το Ισραήλ, μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους «Ομικρον» και ακόμα τριών υπόπτων λοιμώξεων.

Η χώρα καταγράφει έξαρση της πανδημίας, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας της αναμνηστικής δόσης, που έκαναν οι περισσότεροι το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, μετά την ολοκλήρωση υπουργικού συμβουλίου για τη διαχείριση της πανδημίας, απευθύνθηκε στους πολίτες με τηλεοπτικό διάγγελμα, στο οποίο τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορωνοϊού. Οπως είπε, το νέο στέλεχος που εντοπίστηκε και στη χώρα, «προκαλεί έντονη ανησυχία» και «το Ισραήλ σηκώνει κόκκινη σημαία, καθώς ήδη βρίσκεται στα πρόθυρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

Ηδη η χώρα κατέταξε τα κράτη της νότιας Αφρικής στην «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα», απαγορεύοντας κάθε μετακίνηση πολιτών ξένων κρατών από και προς αυτά. Οσοι Ισραηλινοί επιστρέφουν από αυτά, θα παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Ο Μπένετ υπογράμμισε ότι ο περιορισμός θα τηρηθεί με μεγάλη αυστηρότητα. Η αρμόδια ισραηλινή αρχή αναζητεί όσους ήρθαν από τα αφρικανικά κράτη τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ και να μπουν σε καραντίνα.