Μετάλλαξη Όμικρον – BioNTech: Έρευνες για προσαρμογή του εμβολίου, αν χρειαστεί

Μετάλλαξη Όμικρον – BioNTech: Έρευνες για προσαρμογή του εμβολίου, αν χρειαστεί

Η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου εμβολίου είναι μέρος της επίσημης διαδικασίας που ακολουθεί η εταιρεία σε ό,τι αφορά τις νέες μεταλλάξεις του ιού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία BioNTech δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19 που να είναι ειδικό για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα πρέπει να προσαρμόσει το ήδη υπάρχον σκεύασμά της. 

Η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου εμβολίου είναι μέρος της επίσημης διαδικασίας που ακολουθεί η εταιρεία σε ό,τι αφορά τις νέες μεταλλάξεις του ιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της BioNTech, η οποία παρασκευάζει τα εμβόλια από κοινού με την Pfizer. 

«Τα πρώτα βήματα ανάπτυξης ενός πιθανού νέου εμβολίου αλληλεπικαλύπτονται με την απαραίτητη έρευνα που χρειάζεται για να αξιολογηθεί εάν το νέο σκεύασμα θα χρειαστεί», πρόσθεσε η εταιρεία. 

Η Όμικρον επιφέρει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο για παγκόσμια έξαρση κρουσμάτων, όπως προειδοποίησε ο ΠΟΥ σήμερα, καθώς όλο και περισσότερες χώρες καταγράφουν κρούσματα και οδηγούνται σε κλείσιμο των συνόρων.

Η BioNTech δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει περισσότερα εργαστηριακά στοιχεία κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορέσει πιο εύκολα να διαπιστώσει εάν υπάρχει ανάγκη για εμβόλιο που να είναι ειδικό για την Όμικρον. 

Η ανταγωνίστρια εταιρεία Moderna δήλωσε επίσης ότι εργάζεται για την προσαρμογή του εμβολίου της στην Όμικρον προκειμένου να χορηγηθεί ως αναμνηστική δόση στο μέλλον.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή