Μετάλλαξη Όμικρον – Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Μετάλλαξη Όμικρον – Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο.

Ο ασθενής παραμένει σε ιατρικό ίδρυμα και η κυβέρνηση γνωρίζει τις στενές επαφές του, δήλωσε ο Ματσούνο, αρνούμενος να κάνει γνωστή την εθνικότητα του άνδρα.

Η Ιαπωνία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της για τους ξένους για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα εξαιτίας της Όμικρον, που ταυτοποιήθηκε πρόσφατα στη νότια περιοχή της Αφρικής και χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT