Ρώμη: Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με πρόσφυγες που είχαν φτάσει από τη Λέσβο

Ρώμη: Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με πρόσφυγες που είχαν φτάσει από τη Λέσβο

Ο ποντίφικας πρόκειται να επισκεφθεί ξανά το ελληνικό νησί κατά την εν Ελλάδι παρουσία του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε την Πέμπτη το πρωί, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, 12 πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ιταλία και στο παρελθόν έζησαν για αρκετά μεγάλο διάστημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου. Η καταγωγή των προσφύγων είναι από την Συρία, το Κονγκό, το Αφγανιστάν και την Σομαλία.

Στην Ιταλία τούς υποδέχθηκε η καθολική εθελοντική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Ένα μέρος των προσφύγων αυτών είχε φτάσει στην Ιταλία το 2016. Είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς, δηλαδή, μαζί με τον Φραγκίσκο, κατά την επιστροφή του από την πρώτη επίσκεψή του στη Λέσβο.

Πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της νέας ιταλικής εταιρίας Ιta, το οποίο τον μεταφέρει στην Κύπρο, ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε εκκλησία κοντά στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, στην οποία φυλάσσεται εικόνισμα της Παρθένου.

Πρόκειται για το 35ο αποστολικό ταξίδι του Φραγκίσκου, με έμφαση, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ενότητα των χριστιανών και στην υποδοχή των προσφύγων. Ο ποντίφικας επισκέπτεται την Κύπρο από την Πέμπτη ως το Σάββατο, όταν και έρθει στην Ελλάδα μέχρι και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Πρόκειται να επισκεφθεί και τη Λέσβο στο πλαίσιο της εν Ελλάδι παρουσίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή