Λοιμωξιολόγος ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Λοιμωξιολόγος ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Μετά δύο χρόνια συμβουλών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ διορίστηκε υπουργός Yγείας στη νέα κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς στη Γερμανία.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Μετά δύο χρόνια συμβουλών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ διορίστηκε υπουργός Yγείας στη νέα κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς στη Γερμανία. Ο Λάουτερμπαχ, οπαδός της μεταρρύθμισης του κατακερματισμένου γερμανικού συστήματος υγείας ώστε να γίνει πραγματικά εθνικό, είναι ένας από τους οκτώ άνδρες υπουργούς στο νέο σχήμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης οκτώ γυναίκες.

Ο Λάουτερμπαχ ήταν από αυτούς που προειδοποιούσαν ότι τα μέτρα χαλάρωσης ήταν πρώιμα, ενώ συμφωνεί με την πολιτική των υποχρεωτικών εμβολιασμών για υγειονομικούς και εργαζομένους σε άλλους νευραλγικούς κλάδους, που σκοπεύει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ιδιωτικών υπαλλήλων στη Νέα Υόρκη.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τη Νέα Υόρκη, η υποχρεωτικότητα αφορά πλέον όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο. O Ντε Μπλάζιο χαρακτήρισε την υποχρέωση εμβολιασμού των ιδιωτικών υπαλλήλων «προληπτικό πλήγμα» κατά του κορωνοϊού, πριν αυτός προλάβει να εξαπλωθεί στην πόλη. Επίσης, σε λίγες εβδομάδες θα είναι αδύνατη η είσοδος παιδιών άνω των 5 ετών σε μια σειρά δημοσίων χώρων χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 5-11 ετών διαφέρει αισθητά από πολιτεία σε πολιτεία, με τις βορειοανατολικές πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, να έχουν εμβολιάσει ποσοστό περίπου 30% των παιδιών αυτής της ηλικίας, ενώ σε κάποιες πολιτείες του Νότου ο εμβολιασμός των ηλικιών αυτών δεν ξεπερνά το 4%.

Το ιταλικό πάσο

Στην Ιταλία, το μέτρο του «σούπερ πάσο», με βάση το οποίο επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους παίρνουν το λεωφορείο χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, νοσήσει ή κάνει rapid test, έχει οδηγήσει σε συρροή κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα. Χθες επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ, σε ανεμβολίαστο επιβάτη λεωφορείου στη Ρώμη. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σε μια σειρά χωρών, με οργισμένες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο, ενώ ισχυρές αντιδράσεις σημειώνονται και στην Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή