Βουλευτής του Κεντάκι: «Άγιε Βασίλη, φέρε πυρομαχικά»

Βουλευτής του Κεντάκι: «Άγιε Βασίλη, φέρε πυρομαχικά»

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Πολιτείας του Κεντάκι, Τόμας Μάσι, δέχθηκε επικρίσεις αφότου δημοσίευσε μια φωτογραφία, στην οποία εκείνος και η οικογένειά του κρατούν όπλα μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΡΤ. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Πολιτείας του Κεντάκι, Τόμας Μάσι, δέχθηκε επικρίσεις αφότου δημοσίευσε μια φωτογραφία, στην οποία εκείνος και η οικογένειά του κρατούν όπλα μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, λίγες ημέρες αφότου τέσσερις έφηβοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Μίσιγκαν από τα πυρά του 15χρονου Ιαν Κράμπλεϊ. «Καλά Χριστούγεννα! ΥΓ. Αγιε Βασίλη, φέρε πυρομαχικά», έγραφε το tweet του βουλευτή από το Κεντάκι.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Γιάρμουθ χαρακτήρισε το tweet «σκανδαλώδες», λέγοντας ότι τέτοια μηνύματα «τρίβουν απροκάλυπτα στα πρόσωπά μας τη δολοφονία παιδιών». «Αυτό είναι ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος», είπε στο CNN o Μανουέλ Ολιβερ, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε σε πυροβολισμούς σε σχολείο του Πάρκλαντ το 2018. «Είναι επίσης κάτι που πρέπει να μας διδάξει ποιους πρέπει να εκλέγουμε και ποιους όχι».

Δικαστής στο Μίσιγκαν όρισε εγγύηση μισό εκατ. δολάρια για καθέναν από τους γονείς του Ιθαν, μετά τη σύλληψη του ζεύγους Κράμπλεϊ, το περασμένο Σάββατο. Οι Τζέιμς και Τζένιφερ Κράμπλεϊ δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφού δεν φρόντισαν να κρατήσουν το όπλο τους μακριά από τον 15χρονο γιο τους, εξιδανικεύοντας μάλιστα στα μάτια του την οπλοκατοχή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή