Πέτρινες καρδιές δεν ραγίζουν για πρόσφυγες

Πέτρινες καρδιές δεν ραγίζουν για πρόσφυγες

Δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια ιδιωτικής προσευχής για τη γιορτή της Αμώμου Συλλήψεως.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Ιδιωτική επίσκεψη για να προσευχηθεί πριν από το ξημέρωμα πραγματοποίησε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ισπανική Κλίμακα, γνωστή και ως Σκαλινάτα, στην Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της προσευχής του, ο Πάπας είπε ότι όσοι δεν συγκινούνται από το δράμα των προσφύγων έχουν καρδιά από πέτρα. Ο Πάπας υποχρεώθηκε να αναβάλει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δημόσια λειτουργία, στην οποία επρόκειτο να ιερουργήσει, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε για δέκα λεπτά στο άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή της Σκαλινάτα και μπροστά στην εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι, φορώντας βαρύ λευκό παλτό για να προστατευθεί από το τσουχτερό κρύο. Μετά την ολοκλήρωση της προσευχής του, ο Φραγκίσκος εναπόθεσε στα πόδια του αγάλματος, ύψους 12 μέτρων, καλάθι με λευκά τριαντάφυλλα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτή της Αμώμου Συλλήψεως που εορτάσθηκε χθες στον ρωμαιοκαθολικό κόσμο.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι ο Ποντίφικας προσευχήθηκε για την ίαση όλων των ασθενών που έχουν προσβληθεί από την COVID-19 και όσων υφίστανται τα δεινά του πολέμου και της κλιματικής αλλαγής. Ο Φραγκίσκος ζήτησε μάλιστα από την Παρθένο «να ζεστάνει τις καρδιές όσων υψώνουν τείχη και κρατούν τον πόνο άλλων ανθρώπων μακριά από τις χώρες τους».

Σε Ελλάδα και Κύπρο

Αργότερα χθες, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του σε Κύπρο και Ελλάδα, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η προσφυγική κρίση. «Μπροστά στον πόνο όσων μεταναστεύουν δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί και δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα. Είθε ο πόνος των ανθρώπων αυτών να χαραχτεί στο μυαλό μας και και να μας αφυπνίσει από τον λήθαργο της ρουτίνας», είπε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή