Ε.Ε.: Μηδενικές χρεώσεις περιαγωγής έως το 2032

Ε.Ε.: Μηδενικές χρεώσεις περιαγωγής έως το 2032

Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη – μέλη του μπλοκ για τον νέο κανονισμό σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις περιαγωγής.  

Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός θα παρατείνει μέχρι το 2032 το υπάρχον σύστημα, με βάση το οποίο δεν ισχύουν επιπλέον χρεώσεις για τηλεφωνικές κλήσεις ή χρήση δεδομένων σε ταξίδια εντός της Ε.Ε., ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέα οφέλη. 

Οι πολίτες της Ε.Ε. θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα και να χρησιμοποιούν δεδομένα από το κινητό τους σε οποία χώρα της Ε.Ε. και αν βρίσκονται χωρίς επιπλέον κόστος και με την ίδια ποιότητα που απολαμβάνουν και στην πατρίδα τους. Επιπλέον, θα έχουν βελτιωμένη πρόσβαση σε επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης ανεξαρτήτως του σημείου της Ευρώπης, στο οποίο βρίσκονται. 

Θα έχουν μάλιστα και το δικαίωμα για σαφή ενημέρωση αν μια υπηρεσία που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της περιαγωγής, τους επιβάλει εκ παραδρομής επιπλέον χρεώσεις.

Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή