Αϊτή: Τραγωδία με 62 νεκρούς από έκρηξη σε βυτιοφόρο

Αϊτή: Τραγωδία με 62 νεκρούς από έκρηξη σε βυτιοφόρο

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Καπ-Αϊτιέν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Καραϊβικής

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε βυτιοφόρο στην Αϊτή, ενώ τραυματίστηκαν 48 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Καπ-Αϊτιέν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με τον Πατρίκ Αλμονόρ, αντιδήμαρχο του Καπ Αϊτιέν, ο οδηγός του βυτιοφόρου επιχείρησε να αποφύγει τη σύγκρουση με μία μηχανή, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του που ανατράπηκε.

Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στη συνέχεια προς το φορτηγό, παρά τις προειδοποιήσεις του οδηγού, για να περισυλλέξουν τα καύσιμα. Ακολούθησε έκρηξη κατά την οποία πολλοί σκοτώθηκαν.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ανασύρθηκαν 62 θύματα, δήλωσε ο Αλμονόρ.

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα επισκεφθεί την περιοχή, «συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησής του και έναν σημαντικό αριθμό γιατρών και διασωστών». Κήρυξε, επιπλέον, τριήμερο εθνικό πένθος στη «μνήμη των θυμάτων αυτής της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρο το έθνος της Αϊτής».

Περίπου 40 κατοικίες περιμετρικά του σημείου της έκρηξης πήραν φωτιά, μετά την ανάφλεξη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύτερος.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε θέση να δώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων στο εσωτερικό των σπιτιών», είπε ο ίδιος.

Η ταυτοποίηση των θυμάτων αναμένεται να πάρει χρόνο. «Είναι αδύνατο να τα αναγνωρίσουμε» αυτή τη στιγμή, σημείωσε ο Αλμονόρ, εξαιτίας των εκτεταμένων εγκαυμάτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή