ΚΟΣΜΟΣ

Χάπι Pfizer: Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν δόσεις για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις του φάρμακου της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Χάπι Pfizer: Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν δόσεις για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις του φάρμακου της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Pfizer για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19.

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr