Κορωνοϊός – FT: Οξφόρδη και AstraZeneca σχεδιάζουν εμβόλιο για την Όμικρον

Κορωνοϊός – FT: Οξφόρδη και AstraZeneca σχεδιάζουν εμβόλιο για την Όμικρον

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca ξεκίνησαν μελέτες για να παρασκευάσουν μια εκδοχή του εμβολίου τους, η οποία θα στοχεύει την Όμικρον

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ξεκίνησαν μελέτες για να παρασκευάσουν μια εκδοχή του εμβολίου τους για την Covid-19 η οποία θα στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε την Τρίτη τις χώρες να προετοιμαστούν για μια «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων της Covid-19 καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής η παραλλαγή αυτή κυκλοφορεί κυρίως μεταξύ νεαρών ενηλίκων.

«Βλέπουμε άλλη μια θύελλα να έρχεται. Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Όμικρον θα επικρατήσει σε περισσότερες χώρες της περιοχής, ωθώντας τα ήδη πιεσμένα συστήματα υγείας στο χείλος του γκρεμού», τόνισε ο Χανς Κλούγκε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Μόσιαλος για AstraZeneca, J&J: Μύθος οι «άχρηστες» δόσεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή