Μιανμάρ: Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε ορυχείο

Μιανμάρ: Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε ορυχείο

Περί τους 80 ανθρώπους αγνοούνται, σωστικά συνεργεία δεν έχουν εντοπίσει κανένα πτώμα ακόμη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται στη Μιανμάρ όταν κατολίσθηση έπληξε ορυχείο νεφρίτη την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατολίσθηση συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης τοπική ώρα στην περιοχή Χπακάντ και υπάρχουν φόβοι ότι περίπου 80 άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από μπάζα του ορυχείου σε μια λίμνη, όπως δήλωσε αξιωματούχος τοπικού ιδρύματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε στο πρακτορείο Reuters πως οι αρχές κατέφθασαν στο σημείο τρεις ώρες αργότερα και άρχισαν έρευνες. Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί πάντως κανένα πτώμα.

Το Χπακάντ είναι το επίκεντρο της μυστικής βιομηχανίας νεφρίτη της ασιατικής χώρας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε καταγραφεί άλλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Πέρσι τον Ιούλιο πάνω από 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην περιοχή όταν μπάζα από το ορυχείο έπεσαν σε λίμνη.

Η Μιανμάρ παράγει το 90% του νεφρίτη παγκοσμίως, και το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται απο΄την περιοχή Χπακάντ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή