ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Τι αναφέρει σε ευχαριστήρια επιστολή του στον Ν. Δένδια

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του ο Ποντίφικας εξέφρασε την ευχαρίστησή του για «τον διορατικό προβληματισμό» του υπουργού Εξωτερικών

Πάπας Φραγκίσκος: Τι αναφέρει σε ευχαριστήρια επιστολή του στον Ν. Δένδια

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, με την οποία τον ευχαρίστησε για την παρουσία του τόσο κατά την άφιξή του όσο και κατά την αναχώρησή του, η οποία όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, έλαβε χώρα ανήμερα της ονομαστικής εορτής του υπουργού, του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή του ο Ποντίφικας εξέφρασε επίσης την ευχαρίστησή του για «τον διορατικό προβληματισμό» του υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν. Προσέθεσε δε ότι η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί γεφυροποιό στοιχείο στην προώθηση του διαλόγου προς όφελος της ανθρωπότητας.

Επισημαίνεται ότι πριν από την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Καρδινάλιο Parolin και είχε συνομιλήσει επανειλημμένα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Gallagher.

Κατά τις ανωτέρω επαφές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βατικανού, καθώς και άλλων ορθόδοξων και καθολικών κρατών για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr