ΗΠΑ: Ανησυχία για τις πωλήσεις τουρκικών drones στην Αιθιοπία

ΗΠΑ: Ανησυχία για τις πωλήσεις τουρκικών drones στην Αιθιοπία

Νέο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας προκαλούν οι πωλήσεις οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Άγκυρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑΤουρκίας προκαλούν οι πωλήσεις οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από την Άγκυρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, τα drones ήδη χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας κατά ανταρτών.

Η Ουάσιγκτον έχει «βαθιές ανθρωπιστικές ανησυχίες» σχετικά με τις πωλήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιβαίνουν τους αμερικανικούς περιορισμούς για προμήθεια όπλων στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ανώτερος δυτικός αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζέφρι Φέλτμαν έθεσε το ζήτημα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είπε από την πλευρά του ότι η Ουάσιγκτον εξέφρασε τη δυσφορία της σε ορισμένες συναντήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή