Η πιο ακριβή οδός της Βρετανίας

Η πιο ακριβή οδός της Βρετανίας

Η οδός Τάιτ στη συνοικία Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου κατέλαβε τον τίτλο του ακριβότερου δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μέση τιμή μονοκατοικίας τα 28,9 εκατ. στερλίνες.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η οδός Τάιτ στη συνοικία Τσέλσι του δυτικού Λονδίνου κατέλαβε τον τίτλο του ακριβότερου δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μέση τιμή μονοκατοικίας τα 28,9 εκατ. στερλίνες. Στην οδό Τάιτ κατοικούσαν ο Οσκαρ Ουάιλντ και άλλες προσωπικότητες της λογοτεχνίας και της τέχνης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας Halifax, οι δέκα πιο ακριβοί δρόμοι της Βρετανίας βρίσκονται όλοι στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στις συνοικίες του Ουέστμινστερ, του Κένσινγκτον και του Τσέλσι, όπου εντοπίζεται και η οδός Τάιτ. Περυσινή «νικήτρια» στον διαγωνισμό ακριβής στέγης είχε αναδειχθεί η οδός Αβενιου στη συνοικία Σεν Τζονς Γουντ της βρετανικής πρωτεύουσας. Η οδός Τάιτ συνδέει την όχθη του ποταμού Τάμεση με τον εμβληματικό εμπορικό δρόμο Κινγκς (Kings road) του Τσέλσι. Διαμέρισμα δύο δωματίων στην οδό Τάιτ πουλήθηκε πριν από λίγους μήνες έναντι 1,65 εκατ. στερλινών.

Ο Ιρλανδός λογοτέχνης και σχολιαστής Οσκαρ Ουάιλντ υπήρξε ο διασημότερος κάτοικος της οδού, ενώ στον αριθμό 34, όπου βρισκόταν το σπίτι του, έγραψε τα έργα του «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» και «Η σημασία να είσαι σοβαρός». Αλλες διασημότητες της τότε καλλιτεχνικής οδού ήταν οι Αμερικανοί ζωγράφοι Τζέιμς Μακνίλ Ουίσλερ και Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ.

Το 1974, ο Ιρλανδικός Απελευθερωτικός Στρατός (IRA) τοποθέτησε δύο βόμβες στην αριστοκρατική οδό Τάιτ, προκαλώντας τον τραυματισμό 20 ανθρώπων, ενώ 20 χρόνια αργότερα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα πόζαρε για το πορτρέτο της στον αριθμό 33 της οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT