ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Γερμανία: «Αόρατη» η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild κάνει λόγο για «αόρατη δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον»

Κορωνοϊός – Γερμανία: «Αόρατη» η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild κάνει λόγο για «αόρατη δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον», γεγονός που προκαλεί νέα ανησυχία για την πορεία και διαχείριση της πανδημίας στη Γερμανία

Πολλοί είναι αυτοί που ασκούν κριτική στη γερμανική κυβέρνηση αλλά και στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για ελλείψεις και καθυστερήσεις στην καταγραφή νέων κρουσμάτων τις μέρες των γιορτών, γεγονός που εμποδίζει και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την ταχύτητα μετάδοσης της Όμικρον αλλά και την ακριβή εκτίμηση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων.

Τα κρούσματα της «Όμικρον» αυξήθηκαν κατά 45% σε 24 ώρες

Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, έντονη είναι η ανησυχία στη Γερμανία για την απότομη αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον. Αν και ο γενικός δείκτης θετικότητας επτά ημερών καταγράφει μείωση, o συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τις 40.000 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Από αυτά πάνω από 3.200 είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία τείνει να γίνει κυρίαρχη και στη Γερμανία. Μάλιστα μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αναφέρει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης αυξήθηκαν κατά 45%.

Μάλιστα από την πρώτη καταγραφή κρούσματος μετάλλαξης Όμικρον στη Γερμανία στα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί συνολικά 10.000 περιπτώσεις της μετάλλαξης. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία -το πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο- τη Βαυαρία και το Αμβούργο.

Πηγή: DW