ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου»

Ρεκόρ κρουσμάτων με 189.213 μολύνσεις – Πίεση στο ΕΣΥ

Βρετανία: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου»

Ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε και πάλι σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, με 189.213 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, καθώς και 332 θανάτους από την Covid-19.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις χθες, με 183.037 μολύνσεις.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στον αριθμό των ασθενών που απεβίωσαν περιλαμβάνονται και θάνατοι που δεν είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες (24-29 Δεκεμβρίου) λόγω των διαφορετικών συστημάτων καταγραφής κατά την περίοδο των διακοπών.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται υψηλόβαθμο αξιωματούχο στον τομέα της Υγείας, το Βρετανικό ΕΣΥ «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου», λέγοντας ότι τα νοσοκομεία θα ανοίξουν εξωτερικούς θαλάμους προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει προκαλέσει μια απότομη αύξηση των νοσηλειών σε εθνικό επίπεδο.

Οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας προετοιμάζονταν για μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα, το οποίο ήδη έχει γονατίσει από τις απουσίες δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, που είτε ασθενούν είτε βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι απουσίες θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένο αντίκτυπο σε δημόσιες υπηρεσίες όπως οι μεταφορές.

Η καθηγήτρια Άλισον Λίρι, επικεφαλής της υγειονομικής περίθαλψης στο Πανεπιστήμιο South Bank του Λονδίνου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι τα νοσοκομεία του Λονδίνου έχουν ήδη μια αύξηση 30% στις απουσίες.

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, η υπηρεσία υγείας στην Αγγλία θα μπορούσε να δει έως και το 40% του προσωπικού της να μην δύναται να εργαστεί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, είπε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr