ΗΠΑ: Το Twitter έκλεισε το λογαριασμό βουλευτού λόγω συνωμοσιολογίας

ΗΠΑ: Το Twitter έκλεισε το λογαριασμό βουλευτού λόγω συνωμοσιολογίας

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν διέσπειρε συστηματικά ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά κατέβασε το Twitter τον λογαριασμό της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου και προβεβλημένο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, λόγω της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η βουλευτής της Τζόρτζια έχει επανειλημμένα ασπαστεί θεωρίες συνωμοσίας και προωθεί φήμες όπως αυτές που διακινεί η περιβόητη ιστοσελίδα QAnon.

Γνωστή ως MTG, η κα Γκριν καταγγέλλεται για αλλεπάλληλες παραβιάσεις των κανονισμών από τη διοίκηση του κοινωνικού δικτύου. Είχε ήδη ανασταλεί τέσσερις φορές σε προσωρινή βάση ο λογαριασμός της.

Η απάντηση της 47χρονης MTG μέσω άλλου κοινωνικού δικτύου, του Telegram, ήταν ότι η απαγόρευση που πλέον υφίσταται δείχνει ότι το Twitter είναι… «εχθρός της Αμερικής» και βοηθά εχθρούς για μια «κομμουνιστική επανάσταση». Παράλληλα διατράνωσε την πεποίθησή της ότι «οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να σταματήσουν την αλήθεια από το να κυκλοφορήσει παντού» – παρότι είναι μέσω της κοινωνικής δικτύωσης που γιγαντώθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Η ανάρτησή της που φαίνεται ότι αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν άλλος ισχυρισμός της το Σάββατο, ανήμερα Πρωτοχρονιά, περί «εξαιρετικά υψηλού αριθμού θανάτων από εμβόλια κορωνοϊού στις ΗΠΑ».

Τον Αύγουστο είχε υποστεί την τέταρτη προσωρινή αναστολή λειτουργία του ο λογαριασμός της, όταν η ακροδεξιά βουλευτής είχε ισχυριστεί ότι τα εμβόλια απέτυχαν και κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να μην εγκρίνουν άλλους εμβολιασμούς.

Η κα Γκριν είναι φανατική υποστηρίκτρια του τέως προέδρου Τραμπ και της θεωρίας ότι οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, που ανέδειξαν καθαρό νικητή τον Τζο Μπάιντεν, νοθεύτηκαν ώστε να εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: BBC, Al Jazeera

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ολλανδία: Συλλήψεις και τραυματισμοί σε διαδηλώσεις κατά των λόκνταουν

⇒ Βρετανία: Μαύρη αγορά για σελφ τεστ, έναντι 120 ευρώ το πακέτο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή