Μετάλλαξη «Όμικρον»: Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση στις ΗΠΑ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Επιστρέφει η τηλεκπαίδευση στις ΗΠΑ

Την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία απειλεί να ακυρώσει η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού της μετάλλαξης «Όμικρον».

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία απειλεί να ακυρώσει η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού της μετάλλαξης «Ομικρον». Υστερα από τη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, τα κρούσματα σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση σε όλες τις ΗΠΑ, με ολοένα και περισσότερες περιφέρειες και δημοτικές ενότητες να αποφασίζουν την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης για περισσότερα από 450.000 παιδιά. Οι δήμοι του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, της Ατλάντας, του Μιλγουόκι και του Κλίβελαντ αποφάσισαν ήδη την αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων, ακόμη και εάν αυτή διαρκέσει μία ή δύο εβδομάδες, αποτελεί βήμα προς τα πίσω, ύστερα από μήνες διαρκούς λειτουργίας των σχολείων ακόμη και κατά τη διάρκεια της έξαρσης της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Παρότι πολιτικοί, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, και ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, δεσμεύθηκαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, ολοένα και περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους ότι οι τοπικές αρχές θα επιλέξουν την τηλεκπαίδευση ως την αποτελεσματικότερη μέθοδο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Ανατροπή στα σχολικά προγράμματα αρκετών περιφερειών λόγω έξαρσης της «Ομικρον».

Τέτοιες αποφάσεις αναμένεται να αποκτήσουν μιμητές σε όλες τις ΗΠΑ, επηρεάζοντας ακόμη και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, καθώς και την εμπιστοσύνη του κοινού στις ικανότητες των Αρχών να αντιμετωπίσουν την πανδημία. «Η κατάσταση είναι χαώδης. Το κύριο αίτημα των γονέων και των οικογενειών είναι η επάνοδος κάποιας σταθερότητας στις κρατικές αποφάσεις», λέει η Κέρι Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της ένωσης γονέων National Parents Union.

Κάποιες οικογένειες ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για το κλείσιμο των σχολείων των παιδιών τους, οδηγώντας χιλιάδες γονείς σε φρενήρη αναζήτηση λύσεων και αλλαγών στο εργασιακό τους πρόγραμμα. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ατλάντας, για παράδειγμα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνταν εφεξής από το σπίτι, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι τα μαθήματα θα γίνονταν διά ζώσης.

Πολλά σχολεία δεν διαθέτουν ικανά αποθέματα σελφ τεστ, ενώ διευθυντές αναφέρουν πολλαπλασιασμό αναρρωτικών αδειών από εκπαιδευτικούς και απουσιών από μαθητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή