Ιταλία: Ανοιχτά τα σχολεία, αλλά ανοιχτό και το ενδεχόμενο επιστροφής στην τηλεκπαίδευση

Ιταλία: Ανοιχτά τα σχολεία, αλλά ανοιχτό και το ενδεχόμενο επιστροφής στην τηλεκπαίδευση

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να τεθούν σε τηλεκπαίδευση μέχρι και 200.000 τάξεις. Το 50%, δηλαδή, όλης της Ιταλίας.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είχε νόημα να είναι όλα ανοικτά και να κλείσουμε μόνον τα σχολεία. Αυτό που προς το παρόν μπορούμε να πούμε είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές σήμερα επέστρεψαν τις τάξεις τους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, με φόντο τα σχολεία που άνοιξαν σήμερα σε ολόκληρη την Ιταλία με μόνη εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και τη Σικελία.

Οι λυκειάρχες είχαν προβλέψει ότι κατά την πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, θα απουσίαζε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού γύρω στο 10% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σήμερα όμως, η δημόσια τηλεόραση της Rai μεταδίδει ότι βάσει των πρώτων στοιχείων που φθάνουν από τις διάφορες περιοχές της χώρας, μέχρι το τέλος της εβδομάδας μπορεί να τεθούν σε τηλεκπαίδευση μέχρι και 200.000 τάξεις. Το 50%, δηλαδή, όλης της Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι βάσει των αποφάσεων που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση, στους παιδικούς σταθμούς με ένα μόνον θετικό κρούσμα κορονοϊού η διδασκαλία θα σταματά για δέκα ημέρες, στα δημοτικά σχολεία με δύο και στα γυμνάσια και στα λύκεια με τρία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με αναφορά στην απόφασή του για αναβολή της επιστροφής των μαθητών στα θρανία μέχρι το τέλος του μηνός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή