Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του Νταβίντ Σασόλι

Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του Νταβίντ Σασόλι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Sala della Promoteca (Αίθουσα Προτομών) του Καπιτωλίου της Ρώμης θα εκτεθεί η σορός του Νταβίντ Σασόλι, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, από τις 10.00 έως τις 18.00, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρο Κουίλο, προσθέτοντας ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 12.00 στην εκκλησία Santa Maria degli Angeli στην Piazza della Repubblica της Ρώμης.

Ο θάνατος του Νταβίντ Σασόλι έχει προκαλέσει θλίψη στις τάξεις των ευρωπαϊκών θεσμών και ευρύτερα στην Ευρώπη. Ο Σασόλι ήταν μέλος του Κοινοβουλίου από το 2009 και επικεφαλής του από το 2019. Ως πρόεδρος του σώματος, υπερασπίστηκε σθεναρά την ενίσχυση του θεσμικού του ρόλου και το σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε., στο ρευστό και σύνθετο σκηνικό που δημιούργησε η πανδημία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποκάλεσε τον Σασόλι «ειλικρινή και παθιασμένο Ευρωπαίο», προσθέτοντας ότι «ήδη μας λείπει η ανθρώπινη ζεστασιά του, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του». «Είμαι βαθιά λυπημένη από την τρομακτική απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και ενός περήφανου Ιταλού», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και πιθανή διάδοχός του, Ρομπέρτα Μετσόλα, δήλωσε ότι «η Ευρώπη έχασε έναν ηγέτη, εγώ έχασα έναν φίλο και η δημοκρατία έχασε έναν υπέρμαχό της». Οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή