ΠΟΥ για εμβόλια: Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την αποτελεσματικότητα τους έναντι της «Όμικρον»

ΠΟΥ για εμβόλια: Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την αποτελεσματικότητα τους έναντι της «Όμικρον»

Aξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό απαιτεί «παγκόσμιο συντονισμό» και ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσουν γι' αυτό μόνο οι παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανακοίνωση σχετικά με τα εμβόλια προχώρησε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα υπάρχοντα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού παρέχουν επαρκή προστασία απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξη «Όμικρον».

Στην τελευταία τεχνική έκθεση του ΠΟΥ γίνεται μία προσπάθεια να απαντηθούν ορισμένα από τα πιο καίρια ερωτήματα σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον», η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, όπως για τη βαρύτητά της, τη μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεφεύγει από την εμβολιαστική κάλυψη.

Επιπλέον ορίζει τις προτεραιότητες για τα κράτη μέλη του. Όπως αναφέρεται «απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της δυνατότητας ανοσολογικής διαφυγής της Όμικρον από τα εμβόλια και την ανοσία μέσω της φυσικής νόσησης και της απόκρισης της Όμικρον στα εμβόλια». Ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε νωρίτερα ότι το ζήτημα αυτό απαιτεί «παγκόσμιο συντονισμό» και ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσουν γι’ αυτό μόνο οι παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή