Εκλογές στις 3 Απριλίου στην Ουγγαρία, και μαζί δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Εκλογές στις 3 Απριλίου στην Ουγγαρία, και μαζί δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Η επιλογή της κυβερνώσας παράταξης του Όρμπαν να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές κάλπες στόχο έχει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των συντηρητικών ψηφοφόρων.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν θα έμπαινε σε προεκλογική περίοδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Άνοιξης ήταν γνωστό.

Εκείνο που δεν ήταν γνωστό είναι ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τελικώς στις 3 Απριλίου, και ότι την ίδια ημέρα πρόκειται να διεξαχθεί παράλληλα και ένα δημοψήφισμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ουγγαρία.

Η επιλογή της κυβερνώσας παράταξης Fidesz και του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να προχωρήσουν στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές κάλπες στόχο έχει – προφανώς – να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Παρά τις όποιες μεθοδεύσεις, είναι γεγονός ωστόσο ότι για πρώτη φορά από την τότε σαρωτική εκλογή του στην πρωθυπουργία το 2010 και έπειτα, ο Όρμπαν θα βρεθεί φέτος αντιμέτωπος όχι με μεμονωμένα αντιπολιτευόμενα κόμματα αλλά με έναν συνασπισμό κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να τον εκθρονίσουν.

Οι βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας είναι – μαζί με τις προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη Γαλλία επίσης την ερχόμενη Άνοιξη – δύο από τις εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία των πολιτικών εξελίξεων διεθνώς μέσα στο 2022.

Όσο για το ουγγρικό δημοψήφισμα της 3ης Απριλίου, εκείνο αναμένεται να περιστραφεί γύρω από (κατά κάποιους σκοπίμως «προκλητικά») ερωτήματα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή