Βρετανία: Αστυνομική έρευνα για ακόμη ένα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Αστυνομική έρευνα για ακόμη ένα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

«Φέρτε τα δικά σας ποτά», έγραφαν οι 100 προσκλήσεις για την εκδήλωση στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στις 20/5/2020.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι σταγόνες που ξεχείλισαν τα ποτήρια ήταν πολλές και περιείχαν οινόπνευμα, το οποίο ο καθένας από τους 100 προσκεκλημένους είχε φέρει από το σπίτι του. Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας καλούνται τώρα να απαντήσουν στο ερώτημα στα πόσα πάρτι εν μέσω lockdown «καίγεται» ένας πρωθυπουργός – και αν κρίνει κανείς από τη χλιαρή υπεράσπιση του Μπόρις Τζόνσον χθες στη Βουλή, έχουν ήδη αποφασίσει.

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν πάρτι που έγινε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στις 20 Μαΐου 2020, την περίοδο που η αστυνομία κυνηγούσε όσους πραγματοποιούσαν υπαίθριες συγκεντρώσεις, ενώ χιλιάδες Βρετανοί απαγορευόταν να παραστούν στις κηδείες αγαπημένων τους προσώπων. Η γραμματέας του Βρετανού πρωθυπουργού έστειλε 100 προσκλήσεις με τη διευκρίνιση «bring your own booze», δηλαδή «φέρτε τα δικά σας ποτά». Το ερώτημα που έθεσαν οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι αν ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί εφόσον αποδειχθεί ότι παραβίασε τον νόμο. «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν πάει πουθενά», απάντησε ο Συντηρητικός Μάικλ Ελις, που ανέλαβε την υπεράσπιση του απόντος πρωθυπουργού. Απόντες ήταν και οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ οι περισσότεροι παριστάμενοι δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τον Τζόνσον. Η αστυνομία του Λονδίνου, που στο παρελθόν αρνείτο να ερευνήσει τις καταγγελίες για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι κυβερνητικών αξιωματούχων εν μέσω lockdown, τώρα ζήτησε στοιχεία.

Σειρά σκανδάλων

Τους τελευταίους μήνες ο 57χρονος Τζόνσον έχει βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά σκανδάλων, από την αποκάλυψη της εξαγοράς κυβερνητικών βουλευτών και την ανάθεση συμβολαίων για τη διαχείριση της πανδημίας σε δικούς του ανθρώπους έως την αντικανονική χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματός του και την επέμβασή του υπέρ της μεταφοράς σκύλων από καταφύγια στο Αφγανιστάν αντί ανθρώπων –των οποίων η ζωή κινδύνευε– κατόπιν επιμονής της φιλόζωης συζύγου του.

«Ηταν παρών ο Μπόρις Τζόνσον στο πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία;» διερωτήθηκε η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ρέινορ. «Αν ναι, σίγουρα ήξερε».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή