Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ της απέλασης – Στον «αέρα» ο αγώνας της Δευτέρας

Τζόκοβιτς: Συνεχίζεται το θρίλερ της απέλασης – Στον «αέρα» ο αγώνας της Δευτέρας

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Anthony Albanese, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια αποτυχία που εκθέτει διεθνώς τη χώρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ούτε και σήμερα ανακοίνωσε αν θα ακυρώσει ή όχι τη βίζα του Τζόκοβιτς, με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Μετανάστευσης να αναφέρουν ότι η απόφαση μετατέθηκε για την Παρασκευή, χωρίς και αυτό να είναι απόλυτο. Τα περί φιάσκου δεν αναφέρονται μόνο στον διεθνή Τύπο, αλλά τα ενστερνίζεται και η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ. Ο αρχηγός της, ο Εργατικός, Anthony Albanese, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια αποτυχία που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Με τον υπουργό να τηρεί σιγή ιχθύος, κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κατά τη συνέντευξή του για την κατάσταση με την πανδημία. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μόρισον αρνήθηκε να τοποθετηθεί ευθέως στο όλο θέμα. Είπε μόνο πως αναμένει από τις αρχές της χώρας «να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης», δηλαδή να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πλήρως (διπλά) εμβολιασμένους ή σε όσους για ιατρικούς λόγους έχουν λάβει εξαίρεση.

Κανονικά το παιχνίδι τη Δευτέρα;

Παρά την ασάφεια ο Τζόκοβιτς, που κληρώθηκε να παίξει τη Δευτέρα με τον συμπατριώτη του Miomir Kecmanovic, προπονείται κανονικά στις κεντρικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της Μελβούρνης. Ωστόσο, ο παλαίμαχος Αυστραλός αντισφαιριστής και νυν σχολιαστής του καναλιού Εννέα, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Όπεν, Todd Woodridge, ο οποίος μίλησε μαζί του είπε πως «είναι ολοφάνερο ότι η όλη κατάσταση τον επηρεάζει αρνητικά».

Εξάλλου, τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας τονίζουν το τελευταίο 24ωρο τα όσα εκπορεύονται από τη Σερβία, ότι δηλαδή ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει βαριά ποινή αν διαπιστωθεί ότι εν γνώσει του δεν τήρησε την απομόνωση όταν είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο.

Επίσης, σχολιάζεται ευρέως και η κίνηση της Ισπανίας να διατάξει έρευνα για το πως ακριβώς επιτράπηκε στον Τζόκοβις να εισέλθει στην χώρα τον προηγούμενο μήνα, όντας ανεμβολίαστος.

Πηγή: DW

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή