Ε.Ε.: Τον Νοέμβριο καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων σε ένα χρόνο

Ε.Ε.: Τον Νοέμβριο καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων σε ένα χρόνο

Περίπου 27% περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απ΄ό,τι συνήθως τον Νοέμβριο, η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται σε ένα χρόνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 27% περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση απ΄ό,τι συνήθως τον Νοέμβριο, η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται σε ένα χρόνο καθώς ένα νέο κύμα της Covid-19 σάρωνε την περιοχή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα – η αύξηση του συνολικού αριθμού των θανάτων, από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο προηγούμενων ετών – εξακολουθεί να ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα, ανέφερε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά τον Νοέμβριο με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα να φθάνει το 88% και το 84% αντίστοιχα, ενώ η Ιταλία είδε 4% περισσότερους θανάτους.

Μόνο περίπου το 30% των Βουλγάρων έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, ενώ η Ρουμανία είναι η χώρα με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών στην Ένωση, με περίπου το 40% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Σουηδία, που απέφυγε τα αυστηρά lockdown στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, είναι η μοναδική χώρα η οποία δεν είδε αύξηση των επιπλέον θανάτων τον Νοέμβριο. Η χώρα κατέγραψε μείωση 0,5%.

Το υψηλότερο επίπεδο επιπλέον θανάτων στην ΕΕ αφότου ξεκίνησε η πανδημία καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2020 και ήταν 40%.

Ενώ μεγάλες αυξήσεις στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με εξάρσεις της Covid-19, η Eurostat δεν διαχωρίζει τους αριθμούς ανάλογα με την αιτία θανάτου, το φύλο ή την ηλικία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή