Βραζιλία: Μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Λούλα – Φαβορί για την προεδρία

Βραζιλία: Μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Λούλα – Φαβορί για την προεδρία

Εάν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα, θα επικρατούσε άνετα του Μπολσονάρο με διαφορά πάνω από 20 μονάδες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2022, ωστόσο η μεγαλύτερη οικονομίας της Λατινικής Αμερικής ζει ήδη σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, με τον Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να παρουσιάζεται μάλιστα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση (Banco Genial/Quaest Pesquisas) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 6 και 9 Ιανουαρίου σε δείγμα 2.000 ατόμων σε 120 πόλεις της Βραζιλίας, εάν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα, ο – 76χρονος πια – Λούλα θα συγκέντρωνε το 45%, αφήνοντας τον νυν πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο πολύ πιο πίσω, στο 23%. Ενώ στον δεύτερο γύρο, ο ίδιος θα επικρατούσε και πάλι άνετα, με 54% έναντι 30%.

Υπενθυμίζεται πως ο Λούλα είχε διατελέσει πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 έως το 2010. Την περίοδο 2018-2019 είχε βρεθεί στην φυλακή για υποθέσεις διαφθοράς. Οι κατηγορίες ωστόσο σε βάρος του εν τω μεταξύ καταρρίφθηκαν και οι σχετικές διώξεις αποσύρθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή