Πρόωρες οι εικασίες για το τέλος της πανδημίας

Πρόωρες οι εικασίες για το τέλος της πανδημίας

Είναι ακόμα πρόωρο να θεωρήσουμε ότι η «Oμικρον» σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, δήλωσε ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δρ Αντονι Φάουτσι.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ακόμα πρόωρο να θεωρήσουμε ότι η «Oμικρον» σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δρ Αντονι Φάουτσι. «Παραμένει αναπάντητο αυτό το ερώτημα», επισήμανε μιλώντας στο πλαίσιο της εικονικής εκδήλωσης «The Davos Agenda». «To ελπίζουμε και τo ευχόμαστε, αλλά επί του παρόντος δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα συμβεί».

Η δ΄ δόση

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι, την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα έρευνας για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης εμβολιαστικής δόσης, που εκπονήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σιβά του Ισραήλ. Οπως διαπιστώθηκε, η τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer πολλαπλασιάζει τα αντισώματα, χωρίς ωστόσο να αποτρέπει τη λοίμωξη από την «Ομικρον». Οπως επισήμανε η συντονίστρια της μελέτης, καθηγήτρια Τζίλι Ρετζέβ – Γιοτσάι, «15 ημέρες μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης διαπιστώσαμε αύξηση των αντισωμάτων, μεγαλύτερη από αυτή που είχε πυροδοτήσει η τρίτη, αλλά όχι ικανή να αποτρέψει τη λοίμωξη από την “Ομικρον”».

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Πεκίνο επιρρίπτει τις ευθύνες για τις επιδημικές εστίες στη χώρα σε… δέματα από τον Καναδά. Τα κινεζικά ταχυδρομεία πλέον αποστειρώνουν ό,τι φθάνει στη χώρα από το εξωτερικό, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να διακόψουν για λίγο τις παραγγελίες αγαθών από άλλα κράτη.

Μέτρα κάτω από τον ήλιο

Ενα διαφορετικό «κορωνοσκάνδαλο» πλήττει τη Γαλλία, με πολλούς βουλευτές να απαιτούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ. Αιτία: Εξήγγειλε τα νέα αυστηρά πρωτόκολλα για τα σχολεία από την Ιμπιζα, όπου απολάμβανε τον χριστουγεννιάτικο ήλιο και τη θάλασσα. Παρότι δεν παραβίασε κάποιο νόμο, η αποκάλυψη υπήρξε καταστροφική για την εικόνα της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τις παραμονές των προεδρικών εκλογών, την άνοιξη. Την ίδια στιγμή, πρωτοφανές ρεκόρ νέων κρουσμάτων κατέγραψε χθες η χώρα, με τις νέες λοιμώξεις, το τελευταίο 24ωρο, να προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο (464.769). Στην Ιταλία χθες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός θανάτων του τελευταίου κύματος της πανδημίας με 434 νεκρούς και 228.179 νέα κρούσματα.

Τέλος, τη μαζική θανάτωση χιλιάδων χάμστερ αποφάσισε το Χονγκ Κονγκ μετά τον εντοπισμό ιχνών COVID-19 σε έντεκα μικρά τρωκτικά σε pet shop.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή