Βρετανία: Ο Κάμινγκς καταθέτει εναντίον του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Ο Κάμινγκς καταθέτει εναντίον του Μπόρις Τζόνσον

Ολο και πιο κοντά στον αριθμό των επιστολών που απαιτούνται για να τεθεί σε ψηφοφορία το ερώτημα της αποπομπής του Μπόρις Τζόνσον από το πρωθυπουργικό αξίωμα βρίσκονται οι βουλευτές του κόμματός του.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ολο και πιο κοντά στον αριθμό των επιστολών που απαιτούνται για να τεθεί σε ψηφοφορία το ερώτημα της αποπομπής του Μπόρις Τζόνσον από το πρωθυπουργικό αξίωμα βρίσκονται οι βουλευτές του κόμματός του. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν διευκόλυνε τη θέση του με μια συνέντευξη, στην οποία ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι πάρτι που οργανώθηκαν στην πρωθυπουργική κατοικία εν μέσω lockdown παραβίαζαν τους κανόνες, που ο ίδιος είχε θέσει.

Ο άνθρωπος που τροφοδοτεί τον βρετανικό Τύπο με αποκαλύψεις για τα πάρτι αυτά, ο πρώην σύμβουλός του και αρχιτέκτονας της πολιτικής του ανόδου, Ντόμινικ Κάμινγκς, μίλησε τη Δευτέρα και είπε ότι ο Τζόνσον γνώριζε ότι επρόκειτο να διοργανωθεί η συγκέντρωση στην πρωθυπουργική κατοικία στη διάρκεια του πρώτου lockdown. Ο Κάμινγκς πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα που διεξάγει η επιτροπή δεοντολογίας, επικεφαλής της οποίας είναι η υπάλληλος Σου Γκρέι. Στην ίδια επιτροπή θα καταθέσει και ο Τζόνσον, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση θα προτιμούσε να τον δει να αποχωρεί πριν δημοσιευθεί το πόρισμα της Γκρέι.

Αυξάνονται οι επιστολές βουλευτών των Τόρις για αποπομπή του Τζόνσον από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Τέλος βλέπουν οι Εργατικοί

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί υποστήριξαν ότι –μετά τη χθεσινή συνέντευξη– ο Τζόνσον «έφθασε στο τέλος της διαδρομής», ενώ και ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά τη δημοσίευση της έρευνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, στην πρωθυπουργική κατοικία και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια έγιναν 11 πάρτι στο χρονικό διάστημα Μαΐου 2020 – Απριλίου 2021, όταν βρίσκονταν σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί στις συναθροίσεις. Η άνοδος της δημοτικότητας των Εργατικών έχει θορυβήσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Στην αντιπολίτευση δεν λείπουν αυτοί που θεωρούν ειρωνικό ο Τζόνσον, ο πρωθυπουργός που οδήγησε τη Βρετανία στην καταστροφική διαχείριση του Brexit και της πανδημίας, να μην πέσει για κάποιον από αυτούς τους δύο λόγους αλλά εξαιτίας της ροπής του προς τα απαγορευμένα κορωνοπάρτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT