Τόνγκα: Ένας μήνας θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των επικοινωνιών

Τόνγκα: Ένας μήνας θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των επικοινωνιών

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στέλνουν βοήθεια με πολεμικά πλοία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να αποκατασταθεί η λειτουργία του υποθαλάσσιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου το οποίο συνδέει τα νησιά Τόνγκα – τα οποία υπέστησαν τεράστια καταστροφή εξαιτίας έκρηξης ηφαιστείου και τσουνάμι – με τον υπόλοιπο κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.

«Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιακής καλωδίωσης SubCom ανέφερε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προκειμένου η σύνδεση των Τόνγκα να αποκατασταθεί», διευκρίνισε το νεοζηλανδικό ΥΠΕΞ σε νεότερη ενημέρωσή του για την καταστροφή, η οποία απέκοψε το μικρό νησιωτικό έθνος του Ειρηνικού Ωκεανού από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο μεταξύ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας είναι ήδη καθ’ οδόν προς το νησιωτικό σύμπλεγμα με σκοπό την παροχή βοήθειας στην τοπική ηγεσία και τους κατοίκους.

Η κυβέρνηση στην Τόνγκα έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινλότητα γιαπαροχή βοήθειας καθώς οι καταστροφές εκεί είναι εκτεταμένες με την τέφρα να έχει καλύψει τα πάντα και τους κατοίκους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή