Γερμανία: Χιλιάδες πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού στο στόχαστρο των Αρχών

Γερμανία: Χιλιάδες πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού στο στόχαστρο των Αρχών

Η γερμανική αστυνομία διερευνά πάνω από 12.000 υποθέσεις ύποπτων πιστοποιητικών εμβολιασμού που εξετάζονται ως πλαστά, ενώ παράλληλα διερευνώνται και υποθέσεις εικονικών εμβολιασμών που έγιναν με εμβόλια-πλασίμπο.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 12.000 είναι οι βεβαιώσεις εμβολιασμού που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών στη Γερμανία και διερευνώνται ως πλαστές. 

Οι υποθέσεις είναι συγκριτικά περισσότερες σε κρατίδια όπως είναι εκείνα της Βαυαρίας (τουλάχιστον 4.000) και της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (τουλάχιστον 3.500), με τις Αρχές μάλιστα να εκτιμούν ότι τα πραγματικά νούμερα είναι ακόμη μεγαλύτερα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο στοιχείο: το γεγονός ότι από την στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα έγιναν αυστηρότερα στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, τα «κρούσματα» με τα πλαστά πιστοποιητικά άρχισαν να αυξάνονται, όπως σημειώνουν πηγές της αστυνομίας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA. 

Σημειωτέων πως ένα άλλο πρόβλημα που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες είναι και εκείνο των εικονικών-πλασίμπο εμβολίων κατά του κορωνοϊού, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ιατρός στη Βαυαρία χορηγούσε τέτοιου τύπου εικονικά εμβόλια κάνοντας μάλιστα ενέσεις όχι στο μπράτσο αλλά στα οπίσθια ακόμη και ανυποψίαστων πολιτών. 

Κι όλα αυτά, ενώ στη χώρα έχει καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα ρεκόρ κρουσμάτων λόγω Όμικρον, με πάνω από 110.000 κρούσματα ημερησίως.

Με πληροφορίες από the Guardian, DPA 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή