Η Ισπανία στέλνει πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ισπανία στέλνει πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ισπανία στέλνει πολεμικά πλοία, για να «ενωθούν» με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται με φόντο τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία στέλνει πολεμικά πλοία, για να «ενωθούν» με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται με φόντο τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Ένα ναρκαλιευτικό είναι ήδη καθ’ οδόν και μια φρεγάτα θα αποπλεύσει εντός των επόμενων τριών ή τεσσάρων ημερών, διευκρίνισε η Ρόμπλες μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης την πιθανότητα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στη Βουλγαρία.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να πει σε καμία χώρα τι να πει, για αυτό το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας μπορεί ή θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η Ισπανίδα υπουργός, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το προτιμητέο θα ήταν να δοθεί μια «αποκλειστικώς διπλωματική απάντηση» στην κρίση.

Σημειώνεται πως η Δανία έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα στείλει μια φρεγάτα στη Βαλτική, ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσφέρθηκε να στείλει δυνάμεις στη Ρουμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή