Ρωσία: Απαντά με ναυτικά γυμνάσια στις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση

Ρωσία: Απαντά με ναυτικά γυμνάσια στις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση

Η Μόσχα «απαντά» στις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της έντασης με ένα μπαράζ από ναυτικά γυμνάσια, στα οποία αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 140 πολεμικά πλοία και περισσότερα από 60 αεροσκάφη.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα μπαράζ από ναυτικά γυμνάσια, στα οποία αναμένεται να πάρουν μέρος συνολικά πάνω από 140 πολεμικά πλοία και περισσότερα από 60 αεροσκάφη, «απαντά» η Μόσχα, αψηφώντας έτσι επί του πρακτέου τις εκκλήσεις των Δυτικών για αποκλιμάκωση, αν και η ίδια η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως οι κινήσεις της αποτελούν απάντηση σε άλλες κινήσεις της Δύσης που έχουν προηγηθεί. 

Πιο συγκεκριμένα, ρωσικές δυνάμεις πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε, να πάρουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις, ξεκινώντας από τώρα και για τον περίπου έναν επόμενο μήνα, σε διάφορα σημεία της υφηλίου τα χαρακτηρίζονται σημαντικά για τα ρωσικά συμφέροντα: στον Κόλπο του Ομάν (μαζί με δυνάμεις από το Ιράν και την Κίνα, σήμερα, 21 Ιανουαρίου), στη Μεσόγειο, στον βορειοανατολικό Ατλαντικό και στον Ειρηνικό.

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα έχει κατηγορηθεί επίσης το τελευταίο διάστημα, από το Κίεβο, πως αύξησε τις παραδόσεις όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς τους ρωσόφιλους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT