Μπ. Τζόνσον προς Πούτιν: «Καταστροφικό βήμα» προς μια «νέα Τσετσενία» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μπ. Τζόνσον προς Πούτιν: «Καταστροφικό βήμα» προς μια «νέα Τσετσενία» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ότι μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα «καταστροφικό βήμα» που θα κατέληγε σε «μια νέα Τσετσενία». Το Λονδίνο διευκρίνησε πάντως πως δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ότι μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα «καταστροφικό βήμα». «Πρέπει να το κάνουμε πολύ σαφές στο Κρεμλίνο, στη Ρωσία, ότι αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Τυχόν εισβολή θα ήταν μια «επώδυνη, βίαιη και αιματηρή υπόθεση», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και μια ενδεχόμενη σύγκρουση θα κατέληγε σε «μια νέα Τσετσενία», προειδοποίησε ο Τζόνσον τον Ρώσο πρόεδρο.

Ερωτηθείς μάλιστα αν θεωρεί ότι επίκειται εισβολή ο ίδιος απάντησε: «Οι πληροφορίες είναι αρκετά δυσοίωνες σε αυτή τη φάση. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι με κανένα τρόπο αναπόφευκτη, νομίζω ότι μπορεί ακόμη να επικρατήσει η λογική».

Όπως σημείωσε ο Τζόνσον θα μιλήσει με άλλους ηγέτες για το ζήτημα αυτό αργότερα σήμερα.

«Πρέπει επίσης να περάσουμε το μήνυμα ότι μια εισβολή στην Ουκρανία, από ρωσικής πλευράς, θα είναι μια επώδυνη, βίαιη και αιματηρή υπόθεση και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ο λαός της Ρωσίας να καταλάβει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια νέα Τσετσενία», δήλωσε. 

Από την πλευρά του πάντως, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον διευκρίνησε ότι το Λονδίνο δεν προτίθεται να στείλει στρατό στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Ουκρανού πρεσβευτή στη Βρετανία ότι θα καλωσόριζε βρετανούς στρατιώτες σε μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον απάντησε: «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο για την αποστολή Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT