Μπομπ Ντίλαν: Πούλησε όλη τη δισκογραφία του στην εταιρεία Sony

Μπομπ Ντίλαν: Πούλησε όλη τη δισκογραφία του στην εταιρεία Sony

Τα δικαιώματα του συνόλου των ηχογραφήσεων του Αμερικανού τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν ανήκουν πλέον στη εταιρεία Sony, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δικαιώματα του συνόλου των ηχογραφήσεων του Αμερικανού τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν ανήκουν πλέον στη εταιρεία Sony Music Entertainment, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Ο 80χρονος Ντίλαν παρουσιάζεται, πιο συγκεκριμένα, να έχει πουλήσει ολόκληρο των κατάλογο με τις ηχογραφήσεις του (τα recording rights από τα οποία απορρέουν και τα δικαιώματα αναπαραγωγής και διανομής, τα δικαιώματα για την κυκλοφορία reissues κ.ά.) στην εταιρεία Sony. Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, η Sony έχει αποκτήσει παράλληλα και τα δικαιώματα κυκλοφοριών που αναμένονται στο μέλλον. 

Υπενθυμίζεται πως ο Ντίλαν είχε πίσω στα τέλη του 2020 πουλήσει τα publishing rights της δισκογραφίας του (τα οποία είναι διαφορετικά από τα recording rights και αφορούν σε είσπραξη εσόδων από radio play, streaming services, χρήση της μουσικής σε ταινίες κ.ά.) στην εταιρεία Universal. 

Η ίδια η Sony πάντως δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Billboard και Variety, το συνολικό ποσό μάλλον ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η σχετική συμφωνία λέγεται πως ήταν ουσιαστικά έτοιμη ήδη από τον Ιούλιο του 2021.  

Υπενθυμίζεται πως ο Ντίλαν είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με την Columbia Records της Sony το 1961, λίγο προτού κυκλοφορήσει το δισκογραφικό του ντεμπούτο την ίδια χρονιά.

Με πληροφορίες από AFP 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή