Μπ. Τζόνσον: Έρευνα και από την Σκότλαντ Γιαρντ για τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία

Μπ. Τζόνσον: Έρευνα και από την Σκότλαντ Γιαρντ για τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία

Η νέα έρευνα παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως «άλλο ένα σοβαρό πλήγμα» σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που πολλοί πια διερωτώνται για πόσο ακόμη θα καταφέρει να κρατηθεί στην πρωθυπουργία.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, Σκότλαντ Γιαρντ, ξεκινά (και εκείνη) έρευνα για τα πάρτι που έλαβαν χώρα, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.  

Η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκινά έρευνα για τη σειρά των πάρτι που οργανώθηκαν στην κατοικία και τα γραφεία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των αυστηρών lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Κρέσιντα Ντικ.

Στόχος της: να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. 

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», ανακοίνωσε η Κρέσιντα Ντικ, ενώ λίγο νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία περί έναρξης σχετικής αστυνομικής έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένεται, όπως έγινε γνωστό, να βάλει στο μικροσκόπιο και να εξετάσει-αξιολογήσει τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην έρευνα που πραγματοποίησε για το ίδιο θέμα η ανώτερη δημόσια υπάλληλος Σου Γκρέι, με την εν λόγω εξέλιξη να ερμηνεύεται από τα ΜΜΕ ως «ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα» σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που πολλοί πια διερωτώνται για πόσο ακόμη θα καταφέρει να κρατηθεί στην πρωθυπουργία. 

Με πληροφορίες από Politico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT