Αυστρία: Κατά της χαλάρωσης των περιορισμών ο υπουργός Υγείας

Αυστρία: Κατά της χαλάρωσης των περιορισμών ο υπουργός Υγείας

«Οι περιορισμοί πρέπει πάντα να είναι ανάλογοι της επιδημιολογικής κατάστασης» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι περιορισμοί πρέπει πάντα να είναι ανάλογοι της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Ελέγχουμε συνεχώς εάν τα μέτρα εξακολουθούν να είναι αναγκαία. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν καθημερινά», τόνισε ο κ. Μουκστάιν μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον» είναι ακόμη στη μέση και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, η ιχνηλάτηση των επαφών αποτελεί πλέον μεγάλη πρόκληση. «Είναι όμως σημαντικό να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε. Το κρατίδιο της Άνω Αυστρίας ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα σταματήσει την ιχνηλάτηση επαφών και θα επιβάλλει καραντίνα μόνο στα ίδια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή