ΗΠΑ: Ρήγματα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων λόγω Ουκρανίας

ΗΠΑ: Ρήγματα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων λόγω Ουκρανίας

Το Ουκρανικό έχει επιφέρει ρήγματα και στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων πίσω στις ΗΠΑ. Άλλοι καλούν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να σκληρύνει την στάση του και άλλοι «υπερασπίζονται» τον Πούτιν.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ουκρανικό έχει επιφέρει ρήγματα στις τάξεις του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων πίσω στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν στελέχη που καλούν τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να σκληρύνει την στάση του απέναντι στη Μόσχα αλλά και άλλα που ζητούν το ακριβώς αντίθετο παίρνοντας θέση στο πλευρό του Πούτιν και της Ρωσίας.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, γνωστοί υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος όπως ο τηλεπαρουσιαστής του ειδησεογραφικού δικτύου Fox, Τάκερ Κάρλσον, που έχουν υποστηρίξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να στηρίζουν τη Μόσχα και όχι το Κίεβο.

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως υπάρχουν στελέχη της παράταξης των Ρεπουμπλικάνων, προερχόμενα από τα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος, που κινούνται σε γραμμή Κάρλσον αλλά και Τραμπ, δικαιολογώντας τις κινήσεις της Μόσχας και υποστηρίζοντας πως δεν είναι η Ρωσία εκείνη που προκαλεί αλλά αντιθέτως εκείνη που έχει βρεθεί στο στόχαστρο προκλήσεων.  

Με πληροφορίες από Defense One

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή