Τουρκία: «Πρωταθλήτρια» στις παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης σύμφωνα με το ΕΔΔΑ

Τουρκία: «Πρωταθλήτρια» στις παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης σύμφωνα με το ΕΔΔΑ

«Πρωταθλήτρια» στις παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για το έτος 2021.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα, κάθε άλλο παρά κολακευτική, «πρωτιά» έρχεται να πλήξει την εικόνα της Τουρκίας διεθνώς.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – ΕΔΔΑ για το έτος 2021 (European Court of Human Rights Annual Report 2021), πίσω στα τέλη της περασμένης χρονιάς εκκρεμούσαν σε βάρος της Τουρκίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περισσότερες από συνολικά 15.250 προσφυγές.

Μέσα στο 2021 ωστόσο, το ΕΔΔΑ «μοίρασε» παράλληλα και 76 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Τουρκίας, οι 31 από τις οποίες είχαν να κάνουν με υποθέσεις παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης, γεγονός που κάνει την Τουρκία να ξεχωρίζει ως η χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης (COE) με τις περισσότερες τέτοιου τύπου καταδίκες για το 2021.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή