ΗΠΑ: Τρέχουν να φτάσουν στα συντρίμμια του F-35 που κατέπεσε πριν τους Κινέζους

ΗΠΑ: Τρέχουν να φτάσουν στα συντρίμμια του F-35 που κατέπεσε πριν τους Κινέζους

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ «τρέχει» να φτάσει πρώτο, πριν από τους Κινέζους, στα συντρίμμια του αμερικανικού F-35 που κατέπεσε στη Νότια Σινική Θάλασσα. Στόχος: να μην αποκτήσει το Πεκίνο πρόσβαση στα αμερικανικά συστήματα.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ «τρέχει» να φτάσει πρώτο, πριν από τις δυνάμεις της Κίνας, στα συντρίμμια του αμερικανικού F-35 που κατέπεσε προ ημερών στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το μαχητικό τύπου F-35C συνετρίβη την περασμένη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, κοντά στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ρουτίνας, με αποτέλεσμα τελικώς να βυθιστεί στη θάλασσα.

Τώρα όμως οι Αμερικανοί «φοβούνται» ότι κινεζικά υποβρύχια θα μπορούσαν να φτάσουν – πρώτα εκείνα – στα συντρίμμια του αεροσκάφους, αποκτώντας όμως έτσι πρόσβαση και στα προηγμένης τεχνολογίας συστήματα που εκείνο φέρει πάνω του, συστήματα στα οποία το ανταγωνιστικό (εάν όχι εχθρικό) προς τις ΗΠΑ Πεκίνο δεν θα έπρεπε να αποκτήσει πρόσβαση.

Η κινεζική πλευρά δήλωσε πάντως, δια του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, πως δεν ενδιαφέρεται να ανασύρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος ούτε να φτάσει πρώτη σε αυτό. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ωστόσο, Τζον Κίρμπι, δεν φάνηκε να πείθεται.

Με πληροφορίες από the Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή