Η Toyota αγγίζει το διάστημα (εικόνες)

Η Toyota αγγίζει το διάστημα (εικόνες)

Η αυτοκινητοβιομηχανία - κολοσσός συνεργάζεται με την JAXA, την ιαπωνική υπηρεσία για την εξερεύνηση του διαστήματος με στόχο την εξέλιξη ενός οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει εξερευνητικές αποστολές σε άλλους πλανήτες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διάστημα αγγίζει η Toyota με το νέο εξερευνητικό όχημα που εξελίσσει για την ιαπωνική υπηρεσία εξερεύνησης του διαστήματος και το οποίο ονόμασε Lunar Cruiser

Η αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός συνεργάζεται με την JAXA, την ιαπωνική υπηρεσία για την εξερεύνηση του διαστήματος με στόχο την εξέλιξη ενός οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει εξερευνητικές αποστολές σε άλλους πλανήτες.

Η Toyota αγγίζει το διάστημα (εικόνες)-1

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή, τα στελέχη της Toyota ανέφεραν πως το όχημα για την εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας θα «βοηθήσει» τους ανθρώπους να ζήσουν στο φεγγάρι μέχρι το 2040 και στη συνέχεια να πάνε στον πλανήτη Άρη.

Το όχημα βασίζεται στην ιδέα ότι οι άνθρωποι τρώνε, εργάζονται, κοιμούνται και επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους, με ασφάλεια στα αυτοκίνητα επί γης, και το ίδιο μπορεί να γίνει στο διάστημα, δήλωσε ο Takao Sato, επικεφαλής του έργου στην Toyota Motor Corp.

Η Toyota αγγίζει το διάστημα (εικόνες)-2

Εκτός από την μεγάλη αυτονομία το όχημα θα πρέπει να διαθέτει και εξαιρετικές ικανότητες κίνησης σε ιδιαίτερα ανώμαλο έδαφος όπως αυτό της Σελήνης, να είναι ανθεκτικό στην ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες που δημιουργούνται. Το όχημα θα φθάνει τα 6 μέτρα και το ύψος τα 3,8 μέτρα ενώ θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερα άτομα.

Με πληροφορίες από ΑΡ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή