Η Γερμανία απαγόρευσε το κανάλι RussiaToday

Η Γερμανία απαγόρευσε το κανάλι RussiaToday

Εκτός από τις δορυφορικές εκπομπές, σταμάτησε η μετάδοση μέσω Διαδικτύου και μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό κρατικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τα μέσα ενημέρωσης (MABB) απαγόρευσε τη μετάδοση του τηλεοπτικού καναλιού RT DE στη Γερμανία λόγω έλλειψης άδειας, μετέδωσε σήμερα το RIA Novosti. «Την 1η Φεβρουαρίου, η επιτροπή απαγόρευσε επίσημα την οργάνωση και τη μετάδοση του προγράμματος RT DE στη Γερμανία, επειδή δεν υπάρχει απαραίτητη άδεια σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η MAAB. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εκτός από τις δορυφορικές εκπομπές, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε επίσης να σταματήσει η μετάδοση μέσω Διαδικτύου, μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές ή εφαρμογών RT smart TV. Το RT DE θα ασκήσει έφεση για την απόφαση αυτή στο δικαστήριο, δήλωσε η αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια του RT, Ana Belkina, σημειώνοντας ότι το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει από τη Μόσχα. 

Το RT κυκλοφόρησε ένα νέο κανάλι στα γερμανικά στις 16 Δεκεμβρίου, αλλά αποκλείστηκε στο YouTube την ίδια μέρα και στη συνέχεια η ευρωπαϊκή δορυφορική εταιρεία Eutelsat το απέκλεισε από τη μετάδοση, ανέφερε το Tanjug. Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης, Εύα Φλέκεν, το κανάλι φέρεται να ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στα γερμανικά ζωντανά χωρίς να έχει λάβει άδεια και μετά από αυτό ξεκίνησε έρευνα. 

Με πληροφορίες από Politika.rs, ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή